Фондация Будителките получи  “Приз за непримиримост на Шестите годишни награди за

...
Фондация Будителките получи  “Приз за непримиримост на Шестите годишни награди за
Коментари Харесай

Фондация Будителките получи Приз за непримиримост на годишните награди TimeHeroes

Фондация " Будителките "  получи  “Приз за неотстъпчивост ” на Шестите годишни награди за доброволчество на TimeHeroes, които се се присъждат на всички тези вдъхновяващи и отдадени доброволци, уредници, компании и публицисти, които развиват доброволчеството в България. 

Фондацията получи премията за дейностите си в отбрана на правата на дамите и напъните им в битката с домашното принуждение, в това число посредством по-добра осведоменост за казуса и потребността от ефикасни решения.

" Будителките "  е създател и основен мотор на най-голямата общественост на жертви на домашно принуждение и принуждение, учредено на пола, " Не си сама - Заедно против насилието "  и на Коалиция „ Заедно против насилието “, която сплоти десетки неправителствени организации, ангажирани с идеята за битка против домашното принуждение и насилието над дами, учредено на пола. 

" Изключително сме щастливи да получим тази премия. Най-малко тъй като не сме очаквали, макар че от 6 години модерираме групата " НЕ СИ САМА " и оказваме помощ на хилядите хора, които са жертва на принуждение. Когато помолили митрополит Кирил, който има голяма заслуга за спасяването на българските евреи, да опише за своя принос, той дава отговор с думите:

" Дългът не е заслуга ". Това е моето обръщение към всички вас през днешния ден. "

С тези думи Левена Лазарова, една от основателките на Фондацията, одобри премията, която се връчва в  в категория Организации на Годишните награди за доброволчество на TimeHeroes. 

Докато към момента чакаме да бъдат гласувани промени в Закона за отбрана от домашно принуждение, има организации, които не чакат, а се борят " за " правата на дамите и срещу насилието. Сред тях са  “Будителките ”, както и Фондация Emprove, която също получи " Приз за неотстъпчивост ". Тя стои зад плана #ЖенитеSurvivors, или първата българска общественост на дами, съумели да се измъкнат от хватката на насилието.  

За годишни награди за доброволчество на TimeHeroes бяха номинирани 167 организации, компании, публицисти и доброволците, а носителите на наградите бяха избрани от жури в състав Светослав Иванов, Жюстин Томс, Мила Минева, Рая Раева и част от екипа на TimeHeroes, което изведе напред най-вдъхновяващите образци в четирите категории - доброволци, организации, публицисти и компании. 

През 2022 г. героите постоянно бяха първи. Бяха на първа линия, с цел да посрещнат бягащите от ужаса на войната, навиха първи крачоли, с цел да нагазят в наводнените села в Карловско, продължиха да бъдат първият глас на вярата, когато някой търси излаз от хватката на насилието. Те бяха и постоянно ще бъдат първи, тъй като не чакат покана ", припомниха от най-голямата платформа за доброволчество в България.  

 
Онлайн гала за връчване на Годишни награди за доброволчество ГЕРОИТЕ'22
ГЕРОИТЕ са като времето - те не чакат нищо и никого. Не чакат специфична покана, с цел да създадат положително. Нямат специфичен супергеройски сигнал, с който да бъдат извикани. Те просто са там, когато е нужно. През миналата година ГЕРОИТЕ постоянно бяха първи. Бяха на първа линия, с цел да посрещнат бягащите от ужаса на войната, навиха първи крачоли, с цел да нагазят в наводнените села в Карловско, продължиха да бъдат първият глас на вярата, когато някой търси излаз от хватката на насилието. Те бяха и постоянно ще бъдат първи, тъй като не чакат покана. Бъди с нас на 20 април и разбери кои са ГЕРОИТЕ в Шестите годишни награди за доброволчество на TimeHeroes. Гледай церемонията онлайн във фейсбук и показа с нас моментите, в които споделяме своето огромно “Благодаря ” на всички тези вдъхновяващи и отдадени доброволци, уредници, компании и публицисти, които развиват доброволчеството в България. Водещ на церемонията ще бъде актрисата Наталия Цекова, а музиката онлайн е от различното дуо IVA. Думата за откриването на церемонията ще получат общественият бизнесмен, цивилен деятел и кандидат-депутат Илина Мутафчиева и президентът на фондация “Америка за България ” Нанси Шилър. Започваме в 19:00 ч. и ще предаваме онлайн в страницата на TimeHeroes със съдействието на Streamer.bg. Ако инцидентно изпуснеш живото предаване, следи и уеб страницата на премиите: awards.timeheroes.org, където след 21 април ще можеш да прочетеш историите на спечелилите. Бърза информация: получихме 167 почтени номинации, които извършиха със смисъл тазгодишното издание на премиите. Те минаха през вещия взор на нашето жури в състав Светослав Иванов, Жюстин Томс, Мила Минева, Рая Раева и част от екипа на TimeHeroes, което изведе напред най-вдъхновяващите образци в четирите категории - доброволци, организации, публицисти и компании. Цъкни “Interested ” или “Going ”, с цел да получаваш вести от нас и да не изпуснеш, когато изпратим линк към живото предаване. ---- Патрон: America for Bulgaria Организационни сътрудници: HPE, B2N, Streamer.bg, CoKitchen, MIAM, Coca-Cola, Brown-Forman, Blek Pine Музикален акт: IVA Визуална еднаквост: Noble Graphics Сценография: Наталия Андреева
Posted by TimeHeroes on Thursday, 20 April 2023
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР